Spanska för dig över 40 Skriv ut

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i spanska.
På 40+ kursen handlar mycket om att VÅGA prata. Kanske var det ett tag sen du använde språket - här får du chansen att fräscha upp dina kunskaper!

Kursen passar dig som vill förbättra din spanska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det spanska samhället och kulturen.

Du väljer själv om du enbart vill delta i de första 2 veckorna på Visingsö-delen av kursen eller om du också vill åka till Barcelona i 2 veckor.

Alla lektioner är på spanska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom 'kultur'kurser, utflykter och aktiviteter och diverse projekt.

Under första veckan får du göra ett diagnostest och därefter nivågrupperas gruppen. Skolan börjar kl 09.00 och avslutas runt kl 14.45.

Kursen bygger på intensiva språkstudier med tonvikt på muntlig kommunikation. Varje kursvecka omfattar ca 18 spansklektioner och vi tränar konversation, ordförråd, uttal och grammatik. Du får tid över för att göra språkövningar på egen hand eller tillsammans med andra.

Visingsö: Du bor i eget rum med toalett, dusch och TV på rummet. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och fika alla kursdagar. Det finns möjlighet att hyra cykel för vistelsen på Visingsö.
Barcelona: Du ordnar eget boende, men vi kan hjälpa till med tips.

Visingsö ligger mitt i Vättern med färjeförbindelse till Gränna. Braheskolan ligger mitt på ön ca 3 km från hamnen. Det finns goda kommunikationer med Swebus och lokalbuss som gör det enkelt att ta sig till och från ön. För dig som gillar idrott finns gott om möjligheter att utöva olika typer av sport på ön. Trots att skolan ligger på en ö så händer här massor!  Visingsö har en lång och spännande historia; här finns slottsruiner och kyrkor från medeltid och barock.Polkagrisstaden Gränna ligger bara 25 minuters färjeresa bort och där du kan shoppa i de små butikerna och besöka Polarmuseet med minnen från Andréeexpeditionen.

Barcelona är en av Europas hetaste kultur- och nöjesstäder, som symboliserar det moderna Europa med intressanta blandningar av traditioner och trender. Klimatet, kulturen, språket, närheten till övriga Europa och öppenheten för människor från andra länder gör Barcelona till ett intressant alternativ för svenskar som vill praktisera och studera spanska i utlandet. Pulserande stadsliv varvas med mångtusenårig historia och strandliv. Europeisk toppfotboll möter museer, avantgardistisk konst och design och sammanstrålar på spännande barer och restauranger.

Braheskolan ligger mitt på Visingsö med sjöutsikt åt två håll. Skolans består av olika byggnader med sin egen prägel och ligger omgivna av en vacker trädgård. I skolhuset finns lektionssalarna och sällskapsrum med kök. I matsalen som ligger i en vacker sekelskiftesbyggnad serveras alla måltider. På anläggningen finns också gym, bastu, fotbolls-och tennisbana och ett fint bibliotek.

På Visingsö finns det möjlighet att delta i frivilliga helg- och kvällsaktiviteter som skolan ordnar i samarbete med eleverna. Det kan till exempel vara Paintball, utflykter, musikuppträdanden mm. Alla elever får fritt delta i VAIS, den lokala idrottsföreningens aktiviteter, de erbjuder t ex yoga, spinning, T-rex fotbollsträning mm. På ön finns ett aktivt föreningsliv som ordnar olika evenemang, det finns också en liten biograf som visar de senaste filmerna.

'Så fort vi klev av färjan slogs jag av den magiska atmosfären. Det personliga bemötandet och omhändertagandet gjorde att kursen på Visingsö blev någonting utöver det vanliga.' / Lars

Visingsö
Du betalar för kost och logi, utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material. Du bor i eget rum med toalett, dusch och TV på rummet. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och kaffe alla dagar i veckan. Lakan ingår ej, men du kan hyra det för 125 kr.

Kostnad för Visingsö: 5 320 kr

Kostnader som tillkommer: egna resor, fickpengar, frivilliga aktiviteter.

Barcelona
Vill du även åka till Barcelona så betalar du en obligatorisk avgift på 500 kr som går till utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material. Du ordnar eget boende.